Norah Jones

Idag när jag stod och väntade på bussen så märkte jag att en indisk kvinna stod och tittade på mig jätte mycket. Tillslut så kom hon fram och sa "Vet du att du liknar Norah Jones?", jag vart skit chockad. Det är andra gången jag får höra det, måste betyda att jag liknar henne rätt så mycket då haha. Jag tar det som en komplimang, hon är helt otroligt vacker! Och har en jätte fin röst :)

Phew ... Har ont i kroppen. Speciellt nacken och nedre delen av ryggen ... Jag ska försöka ta det lugnt nu ett tag så att jag inte skadar mig innan julföreställningen. Fast jag ska inte ta det helt lugnt, utan ska ju vara med på uppvärmningar och så, men på danserna så ska jag nog försöka markera mera.

Var till H&M idag och använde upp de sista pengarna som jag hade på presentkortet (utom 15 kronor). Köpte ögonskugga (flera i en förpackning), silverglittrig eyeliner, lösögonfransar med glitter och läppglans :) En massa smått och gott, sånt gillar vi!

Tror studiebidraget ska komma imorgon... Måste köpa julklappar! Undra bara vad alla önskar sig? Får ta och be folk skriva ner små önskelistor :D

Vi avslutar detta inlägg med en Norah Jones låt Sunrise :)


ååh ...

Jag älskar bra tecknade filmer. En utav dom är "Tummelisa", jag älskade den när jag var liten. När jag vart lite äldre och såg den igen så tyckte jag att den var lite mörk, men den är ändå jätte fin :) Hittade iaf precis en sång från den filmen och den är så fin. Tänk om en prins på en humla kunde besöka en på natten haha, men jag skulle nog börja skrika i skräck utav att bli bränd av humlan! Sen skulle jag försöka döda den med hårspray, precis som jag gjorde i höstas när en geting hade flugit in här :D

Nog babblat, titta, lyssna och njut :D


Jag är död

Den här dagen har varit både bra och jobbig.
Vaknade upp väldigt pigg, men vart senare jätte trött. Speciellt på bussen till skolan, tar ju trots allt nästan 1 timme och ta sig dit ... Jobbigt. När man väl var i skolan så var det dags för SO, det började bra. Vi gick igenom frågorna som vi hade haft läxa på, men sen så gick det åt pipan. Orkade inte göra nåt! Usch. Efter det så var det dags för modernt, gick bra ett tag, men sen så var man död.
Lunchen idag bestod utav 3 potatisbullar och 1 blodpudding + lingonsylt och mjölk.

Efter det så var det dags för modernt igen. Hela klassen var död och gjorde verkligen inte sitt bästa, men det känns som att dansen sitter nu, så nu gäller det bara att nöta på den. Kommer nog att bli bra :)

Efter det började jag och Mira vänta på att mix-träningen skulle börja, men vi tröttnade efter ett tag så vi gick till Röda Korset och fikade. Billigt och gott! 20 kronor för varm choklad och en kaka, mums! Mira hittade även ett par jätte gulliga skor för 27 kronor! Helt otroligt billigt! Second Hand rules, fattar inte att vissa bojkottar sånt!?
Aja, sen så begav vi oss mot Boland igen och hade mix-träning. Vi gör 2 korta danser och en lite längre, dom två korta är jätte roliga! I den ena dansar vi till Dolly Parton och låtsas vara henne och i den andra så dansar vi till Mötley Crüe. I den är vi dock gay hårdrockare hahaha :D Hysteriskt :D
Aja, mix-träningen slutade iaf jätte sent. Typ 18.30, så när man kom hem så var man verkligen hela död, men jag orkade ändå göra middag. Vart räk/krabb-pastasås med "fjärilar" (pasta). Gott!

Kom även ihåg att kolla hur mycket biljetterna till Uppsala Dansakademin's show i Januari kostar och gissa om jag vart chockad! De kostar 180 kronor styck! Vad tänker dom med???! Dom där pengarna lär ju knappast gå till oss utan säkert till blåsorkestern som vi samarbetar med... Fy fan. Kommer ju knappt komma nån...


B-b-bula!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa det är vad jag haaaaaaaaaaaaaaar (8), en bula på benet alltså haha :D Jag fick pedalen på en av motionscyklarna på mitt smalben igår när vi skulle ha spinning :D Ont? Ja! Klagar jag? Ja! Fast livet går ju vidare.
Jag var iaf duktig igår och gick till skolan, på jazzen OCH  baletten, även fast jag inte hade lust och göra nåt av allt det där. Detta resulterade i att jag får stå längst fram på "udda-dansen" i slutet :D Fast jag är även längst fram på afron, så jag hade väl inte brytt mig så värst mycket om jag inte hade fått stå längst fram... Usch jag babblar. Måste gå och borsta tänderna och bege mig mot busshållplatsen. Förresten så försökte jag göra havregrynsgröt idag :D Det vart lite geggigt, men helt ok!

Ha en bra dag folket, jag ska dansa ihjäl mig :D

Bloggkoll

Just det, har märkt att det är typ 2 pers som kollar min blogg varje dag. Ett tips, bevaka den med bloggkoll (www.bloggkoll.com), då ser du när jag har uppdaterat min blogg :)

Ok

Har gått ca 1 vecka sen jag bloggade sist, någon som har saknat mig? knappast

Ingen har väl missat all snö? Inatt/Idag så har det varit snöstorm (mer eller mindre), lyckos de som bor ute på landet, deras bussar gick inte imorse. Fast det var inte så hemskt och gå till skolan, vi var fyra stycken som hade dans. Skönt :)

Åh, jag fick tillbaks historia provet som vi gjorde för x antal veckor sen och jag fick typ VG - på det. Kändes jätte bra, jag brukar aldrig få mer än G på grejer som har med SO att göra :) Fick VG på mitt arbete om Stockholms blodbad också, så vem vet jag kanske får VG i hela kursen, skulle vara härligt isf!

Hade öppet hus i Lördags, det gick rätt så bra. Var dock ingen jag kände som kom dit, men det spelar ingen roll jag är van vid att ingen kommer och kollar på mina grejer. Haha vad deprimerande det där lät.

Nuförtiden så jobbar vi dansare VÄLDIGT hårt med och lära oss alla danser till julföreställningen. Jag förstår inte varför dom alltid väntar till sista minuten med och lära ut allting? Är ca 2 veckor kvar tills showen och vi har precis börjat lära oss danserna... Vilken tur att man snappar upp allt hyfsat snabbt!

Ska iväg nu och försöka hitta nåt och äta, jag är hungrig :O





Bilder från igår

Mira är en kattlort

Jag har svenska, jag är i biblioteket, jag är klar med uppgiften, ingen vet någon rolig sida att gå in på .... Som du kanske förstår så har jag grymt tråkigt .... Om någon vet någon rolig sida att gå in på, skriv!

Jag måste vara galen

Jag ser nästan lite fram emot och ha matte imorgon. Alltså jag ser inte fram emot själva matten utan mer att bara få sitta där, lyssna på musik och få lite gjort, eller ja jag hoppas att jag får mycket gjort för jag vill inte jobba hemma! Så Bettan, here I come .... Efter det har vi gympa (noooooooo!), svenska och engelska.

Och nu mina damer och herrar tror jag faktiskt att det är dags för mig och sova, man måst eju vakna upp pigg och kry imorgon :D Så god natt folket, sakna mig inte alltför mycket ;)


Älskar

3 saker jag älskar just nu

1. SlipKnoT's senaste video/låt Dead Memories. Inte direkt "deras stil", men den är jätte fin!



2. Mandariner, ska fasiken ta och hämta en till :D


3. Thom! <3<3



Sen så älskar jag ju dans, men det vet ju alla redan :D
Laddar upp en bild på min ena jazzlärare, Hea Ekstam. Hon är helt otrolig!


Goder Afton

Mmmm sitter och äter en skit god mandarin.... Mmmm ... :D

Var ett tag sen jag skrev här, är väl på tiden att jag gör det igen :) Inte för att jag har så många läsare, men kul och kolla tillbaks sen.

Så vad har hänt?
I Lördags så åkte Thom hem och sen så åkte han tillbaks hit haha. Sen så kom Therese och Mira hit, så förfestade vi lite :D Efter ca 1 timmes förfestande så började vi bege oss mot klassfesten som ärligt talat ingen av oss hade några större förhoppningar på, men hör och häpna det vart riktigt roligt! Festen slutade dock lite tidigare än vi hade tänkt oss, men det gjorde inget för vi hade haft så kul under kvällen :) Hoppas vi gör om det! Visste att jag hade en skit bra klass, men jag visste inte att dom var så roliga att festa med haha  :D

Idag dansade jag för första gången på över en vecka, det gick förvånansvärt bra. Kändes som att kroppen hade fått vila ordentligt. Grand pliéerna gick förvånansvärt bra, både i första andra, tredje och fjärde ;)
Moderna var dock lite jobbig (på ett dåligt sätt), vi gjorde samma sak om och om igen, sen så fick vi lära oss jätte mycket nytt och allt vart så blurrigt i huvudet efteråt. Fast det löser nog sig :)

När jag kom hem så började jag med min SO läxa direkt, har bara kvar 2 uppgifter. Fast dom tror jag att man ska göra på lektionen på Onsdag, annars så gör jag dom hemma :) När jag var klar så var det dags och bege sig mot vårdcentralen, jag hade nämligen en tid hos distriksköterskan. Hon skulle ge mig en spruta med ett vaccin mot livmoderhalscancer. Ska ta en spruta till och 2 månader och ännu en till om 6 månader.
På senare tid så har jag börjat hata nålar, så jag var lite nervös precis innan jag skulle få sprutan, men det gick bra. Kände mig dock lite konstig i armen efteråt, men det är sånt man får leva med hehe.

Nu kan man mer eller mindre säga att jag inte har några läxor den här veckan :) Måste nog plugga lite matte, men det är ingen big deal (haha McDonalds!). Skönt! Hatar och ha läxor :(

Övriga nyheter: Jag saknar Thom, träffade honom imorse, men jag saknar honom ändå! :( <3



En fin bild på mig och Tilde från festen i Lördags :)

SlipKnoT

Åkte ifrån Uppsala runt 13. Min bror hämtade upp mig på stationen och vi begav oss mot Globen, när vi väl var framme så började vi leta efter nåt ställe att äta på + att vi gick runt i lite olika affärer. Tillslut så vart det McDonalds. Efter att vi hade ätit så gick vi till Hovet och ställde oss utanför entrén. Var runt 40 pers där då och klockan var runt 15.00. Stod några finnar precis vid oss och dom stod och sparkade en fotboll fram och tillbaks. Aja, jag och min bror vi brydde oss inte så mycket, även fast vi fick bollen på oss flera gånger haha.
Aja, vi stod där och väntade... och väntade... och väntade. Sen så lite innan 17 så sa min bror att han var tvungen och gå på toa så han gick iväg, men när han precis hade gått så hörde jag att en av dom som jobbar där började prata, jag hörde dock inte vad hon sa, men så hörde jag att någon sa "dom släpper in oss om 7 minuter". AAAH, tänkte jag. Dom skulle ju släppa in oss 18.30, så jag fick panik och började skicka sms till min bror där jag sa åt honom och skynda sig. Stackaren hade också fått panik och skyndat sig tillbaks, utan att gå på toa. Så vi stod där och väntade... och väntade... klockan vart 17.05, 17.15 och tillslut så insåg vi att vi inte skulle bli insläptta haha. Jag kände mig som en idiot.

Runt 18 började folket som jobbade där att göra iordning entrén och runt 18.30 vart vi insläppta. När vi kom in så lämnade vi ryggsäcken som hade våra jackor och sånt i. Gick på toa och begav oss ner mot scenen.
Först så fick vi sitta ned, men sen så ställde vi oss upp. Jag stod nästan längst fram, det var 3 pers framför mig! Efter ett tag kom Children of Bodom ut och det var då jag kände att publiken var waaaaaaaay to crazy, så jag och min bror förflyttade oss bakåt. Nu stod vi ca 10 meter ifrån scenen, nära det med faktiskt! Efter det kom MachineHead ut, dom var helt okej faktiskt :)
Efter det så väntade vi...och väntade... och väntade och tillslut så släcktes lamporna och man hörde hur "Iowa" dånade ur högtalarna helt plötsligt såg man Joey sitta vid sina trummor och ja... wow, han såg så mäktig ut. Han öppnade sina armar och hela publiken vrålade.
Jag kommer ärligt talat inte ihåg vilken som var den första låten för jag var så himla lycklig och hyper haha, men jag kommer däremot ihåg att konserten var helt jävla underbar och att jag definitivt tänker åka och kolla på dom igen. Dom sa att dom skulle komma tillbaks nästa år, and goddamnit I WILL be there!
Jag tror däremot inte att jag kommer kunna stå allra längst fram, folk är helt galna på såna här konserter, dom knuffas, rivs, står på ens fötter och ja gör allt möjligt.

Tänkte även på en grej. Under konserten så var jag verkligen mig själv, jag hoppade, skrek och sjöng med. Jag gav mitt allt och det här fick mig att tänka på en grej som alla mina danslärare säger, att jag måste våga visa mer självförtroende och så. Tänk att ett band kan göra så att jag vågar göra så mycket? Jag ska ta med mig alla mina bra känslor som jag hade under konserten till mina danslektioner och verkligen försöka uttrycka mig och bara vara mig själv.

Här finns det en rescension som Stockholm City gjorde om någon vill kolla :)




Corey Taylor, kom ihåg att det är min bild. Don't touch it

What's the point?

I den här världen finns det ofantligt många sura människor. Jag förstår inte varför så många av dom hela tiden håller på och skriver "lämna en kommentar i min blogg" eller "kommentera mina bilder" och sen när man gör det så får man antingen inget svar tillbaks eller så skriver dom något i stil med "vem är du". Så får man bara en massa dryga svar efter det.
Please, ni som är såna sluta skriv att ni vill ha era grejer kommenterade. Ni uppskattar inte ens de snälla kommentarer ni får.
Jag är en sån person som för det mesta lämnar glada och positiva kommentarer efter mig, så när jag får ett spydigt svar tillbaks då får jag verkligen lust att bara strunta i alla människor och själv bli en pessimistisk torrboll. Ursäkta ordvalen.

Nä, det där vart en väldigt tråkig början på ett roligt inlägg. Så vad kan det roliga i detta inlägg vara? Jo, en viss jag ska på en viss efterlängtad konsert imorgon :D Vilken konsert ? SlipKnoT såklart :D Kommer att bli great och jag hoppas verkligen, verkligen, VERKLIGEN att vi får platser längst fram vid "staketet", fast det tror jag.

Nu så ska jag iväg och slänga ner lite mer honung i min mirakelkur mot förkylningar
vatten
te
ingefära
citron
och honung
= yummy



Joey Jordison

Utvecklingssamtal

Hade utvecklingssamtal idag. Går bra i allting förutom matte, suprise suprise. Fast min mentor/lärare sa något som förvånade mig rejält, hon sa att jag inte skulle bry mig om matten utan lägga mest energi på det jag tyckte om som t.ex dansen. Sen så skulle hon kolla om det fanns någon mattelärare som hade lite tid över till och hjälpa mig, låter ju jätte bra :) När det gäller betyg så ligger jag på G-VG på allt. Har "bara" G i ett ämne resten som jag har G på har ett + efteråt haha. I gympa har jag G++ haha, får se om det blir ett VG. Det hade ingen trott om mig va? Tjejen som har hatat gympa ända sen typ 2an och fick IG både i 8an och 9an.

Min förkylning har blivit bättre (tror jag), men jag har fått lite ondare i halsen. Så idag blir det att dricka mycket varmt så jag känner mig någorlunda frisk imorgon. Ska ju sitta utanför Hovet i x antal timmar :O Måste ta med mig halsduk och sånt.

Bjuder på en jätte vacker låt idag :)


Mr Sandman


Ankan, brödet och spiken

Det var en gång en anka som gick in till en bar.
Ankan: Har ni bröd?
Killen: Nej vi har inte bröd.
Nästa dag kom ankan igen.
Har ni bröd?
Nej vi har inte bröd sa han lite irriterad.
Nästa dag kom ankan igen.
Har ni bröd?
Nej,och om du frågar det där en gång till
så kommer jag att spika upp dig på väggen.
Nästa dag kom ankan igen.
Har ni Spik?
Nej sa killen.
Har ni bröd?

Aj :(

Tror jag har fått feber .... Har ont i huvudet och ögonen känns jätte sega :( hittade inte termometern så jag kan inte ta tempen och mamma ligger och sover, så jag kan inte fråga henne vart den är heller. Bara för att hon sover nu så lär hon säkert sitta uppe halva natten och sen gå upp jätte tidigt och störa mig... Så typiskt att sånt ska hända när man bara vill sova och ta det lugnt.
Är inge hungrig heller, så det lär nog inte bli någon middag...
Just nu skulle jag bara vilja krama om Thom, saknar honom jätte mycket :(

Gjorde lite matte nyss... Det gick inge bra ... Jävla skit lärare varför kunde hon inte bara göra ett lättare prov från början? Jag hatar matte! För tillfället så har jag FYRA matteprov som jag oroar mig för! 3 omprov och ett som kommer snart, jag dör. Matte är inte min starka sida och det verkar som om det inte finns en enda person där ute som kan hjälpa mig med det heller. Ibland har jag bara lust och strunta i matten helt, men om jag struntar i den då struntar jag även i Danshögskolan. Man måste ha betyg i Ma,Sve och Eng för och komma in på högskolor. Finns det någon där ute som vill bli min privat lärare i matte???

Tror jag ska lägga mig och kolla på tv, får bara mer ont i huvudet av och sitta vid datorn :(

Vad var det nödvändigt för?

Det är vad jag undrar.... Har blivit sjuk, igen! Har varit sjuk ca 4 gånger på typ 5 månader... Lär väl bli tvungen och operera bort halsmandlarna snart om det inte blir bättre. Aja, är iaf glad att jag vart sjuk nu och inte nästa vecka, för idag har vi bara två danslektioner och imorgon har vi ledigt, så då får jag vila lite extra :)

Pratade med min bror igår om hur vi ska göra på Onsdag (SlipKnoT då!) och jag ska åka till Sthlm direkt efter skolan. Min bror dock ska ställa sig i kön runt 14 (konserten börjar 19.30, men insläppet är nog tidigare, kanske runt 18), så vi får platser långt fram. Alternativen var långt fram vid staketet eller längst bak. Mitten gick ju verkligen inte nå bra sist haha. Det suger att vara kort ibland :P
Får se om jag hinner med något tåg/buss efter konserten annars så får vi sova över hos min brors kompis, så får jag åka på morgonen. Spelar ju ingen roll om jag missar första lektionen ... Engelska med hemska Marie. Uäck. SO:n eferåt är dock VÄLDIGT viktig! Så den får man inte missa :P


Ååh, hände en jätte rolig grej i Fredags på jazzen haha. Eller det kanske inte spelar någon roll för någon annan, men för mig var det iaf en rätt så stor grej :D Den som har följt min blogg ett tag kanske minns att jag skrev om en misslyckad "halv" bakåtkullerbytta som gjorde att jag vart rejält avskräckt för allt som har med "rulle på nacken grejer".  < Länk
Aja, vi har börjat på en ny dans på jazzen där vi gör bl.a en bakåtkullerbytta och en annan döda-din-nacke rull grej. Iaf, jag lyckades göra bakåtkullerbyttan, whoop! Har inte gjort det på nästan ett år, så det kändes stort. Får hoppas att jag inte knäcker nacken igen,för då lär jag nog aldrig mer pröva mig på en kullerbytta, varken fram eller bak.


Undra vad man ska göra nu?
Plugga matte? Usch, jag vill inte, men borde verkligen göra det!



Findus hälsar
Även fast han inte är här
:)

Mi casa es su casa

And that's it, sitter här med en snarkande Bambi (Thom) i min säng, halsont (NO!), tv:n på kunskapskanalen (W00t?) och ja ... inget mer :P

tråkigt att bambin här bredvid sover för jag känner mig kramsugen, fast jag kanske inte ska hålla på så mycket med sånt eftersom att jag har ont i halsen :/ Vart kom det ifrån?! Ingen i min närhet är sjuk :S Dock har några VARIT sjuka ... weird.

På Tisdag är alla på Boland lediga, för då är det utvecklingssamtal, fick tid 13.30 :), kom precis på 2 saker
1. har inte berättat det för mamma haha
2. vet inte vart vi ska träffa min lärare

Fast det fixar sig, det gör det alltid! :D Och på Onsdag är det SlipKnoT med brorsan! Kommer att bli great! Ingen mer som ska dit? Vet en från nätet, haha :P

Nästa vecka (på lördag) är det klassfest också, sweet... home alabama!
Och den 22a är det öppet hus på skolan från 10-14, så kom och kolla om du har tid, vi dansare ska dansa som vanligt :) Blir nog bara jazz uppvisning. very nice .. :D Sen händer det väl inte så mycket mer nu i November... Ett matteprov (NEEEEEJ!), men det kommer nog att gå bra. Vem fan försöker jag lura? Jag har full koll på andragradsekvationer.... Oh my...

Ska gå och be en liten bön .... Även fast jag inte är troende

  Kolla, börjar redan bli tokig


Gött

Idag fyllde lilla Mira 17 år! :D Själv fyller man 18 om 108 dagar, ungefär 4 månader vill säga :P

Aja, idag redovisade jag, Sofie, Mira och India vårat medeltida-dans arbete, det gick bra. Vi visade två danser, den andra dansen dansade vi till Abba! Haha, inte särskilt medeltida aktigt, men det funkade och dom i klassen verkade gilla det :P Efter SO:n så hade vi Modernt, det var hemskt jag hade/har en massa träningsvärk i låren och vi var tvugna och göra en massa golvgrejer ... Fy fan.
Efter det så spökade jag och Sofie ut Mira, hon fick vara en blond ängel :D Ska fråga Sofie om jag kan få bilderna hon tog sen. Mira såg skit rolig ut, men skämdes lite över och gå runt så i skolan haha. Sen så var det dags för presentöppningen, jag tror Mira tyckte om sina presenter (om hon nu inte ljög haha).
På baletten hade vi avslappning, det var jätte skönt! Mer avslappning till folket!

Jag ska nog iväg och plugga nu, har prov imorgon :O

Go, go, go, go, go, go, go shawty- ish yo birthday

Gissa vem som fyller år imorgon? Jo, minstingen Mira! :D Hipp-hipp-hurra!
Jag och Sofie fixade lite presenter igår och vi hoppas att hon kommer gilla dom, men det tror vi :D

Det var allt för idag, jag måste sova nu ska upp TIDIGT imorgon!


RSS 2.0