Shiloh Nouvel + Suri = ADORABLE!

Kom precis på att jag såg en flicka på kanske 2 år på bussen igår som såg ut som en blandning av Shiloh Nouvel (Brangelinga's dotter) och Suri (TomCat's dotter). Hade inte haft nåt emot och ta med mig henne hem :D

image50image51


That's one heck of a cute baby.

Orka

Ok ..

I Söndags så var jag med Sophia,Jonas och John. Vi åkte till Gränby och gjorde lite allt möjligt. Käkade även där.
I Måndags så var jag,Mira och Kumiko och såg Våroffer i den där stora byggnaden som jag kallar för musikens hus fast alla andra kallar typ nåt annat.
Igår så hade jag och mamma en tid att passa sen så käka vi på Cupido (buffé), var inte sådär jätte gott, men helt ok.
Och idag så har jag bara suttit hemma och tagit det lugnt och tagit ett bad. Var väldigt skönt.

Har inga planer inför imorgon, men på Fredag så ska jag träffa Jonathan :) Kommer nog bli kul. Det kommer bli kul ;).
Har inga fler planer inför veckan.
Skönt att vi inte fick några läxor under lovet.

image47

Våroffer

Söta Flickor <3
John testade guldmetallic tights

:(

Ja kul att absolut ingen kunde svara :/

Är väl ingen idé att försöka vara snäll mot sina läsare när de tydligen inte ens läser ens inlägg.
Jag skriver ju för min skull, men skulle vara kul att få någon respons när man försöker ta kontakt med dom som läser.

Aja, får väl ta och skriva enbart för min skull eftersom att ingen verkar läsa bloggen eller bry sig om vad som står i den och så får jag väl använda den som ett arkiv ifall att jag skulle behöva kolla upp nåt som har hänt i det förflutna.


Har fått ont i halsen igen ... fandå ...

God natt till mig själv är nog dags att sova

Tråkisar

Var jätte trött igår och somnade till Dr.Phil runt 20, men vaknade igen vid 21 fast då kunde jag inte somna om så jag satte mig vid datorn tills ungefär 00-01.
Sen så la jag mig i sängen och kollade lite på tv, gick en film på fyran som jag kollade på, den slutade runt 02 så det vara runt den tiden jag somnade. Vaknade runt 10.20 imorse och kände mig utvilade, men även sjuk som bara den. Var jätte täppt i näsan,hade ont i ena sidan av bröstkorgen och hostade en massa, men det har gått över nu och jag mår bättre. Tråkigt att det är så grått och trist väder ute bara, men det är ju såhär det Svenska vädret fungerar.

Även jätte skönt att det äntligen är lov. Har verkligen längtat och snart så är det jullov hehe får se vad som händer till julen. Jag och min bror funderade på om vi kanske skulle ta och bjuda hit våran moster och kusiner, för vi har inte träffat dem på ungefär 4 år eftersom att mamma och min moster är/har varit osams och nu så när man blir äldre så känns det viktigare att behålla kontakten med den släkten man har här i Sverige. Den resterande delen av min släkt (som jag känner till) bor i Chile och i Frankrike, så vi kan ju inte ses så ofta. Oh well, nog om min släkt.

Haha ungefär 20 pers som läste min blogg igår och ingen som svarade på vad den skulle göra under lovet. Fy skäms! Haha.

Aja kan väl testa igen.

Vad ska ni göra under lovet?

Få se om lite fler människor svarar idag. Kanske skulle ta och ladda upp en fin höstig bild så kanske ni lägger märke till det här inlägget. Jag fastnar iaf för inläggen med bilder när jag är inne på någons blogg, speciellt om det är en fin bild med en massa färger.

image46

Den här var väl fin?

Ok, nästa gång jag loggar in på bloggen så vill jag iaf att en person ska ha svarat. Looking forward to it ;).

Ha en bra eftermiddag :)

Hemma!

Yesboxbaby, nu så är jag hemma.

Tänkte vara lite wild and crazy (som Mira säger) och ta 18 hela vägen hem, men den stannade vid en busshållplats och alla var tvugna att gå av och gå till en annan buss, men jag hade ingen lust att ta den andra bussen när jag redan hade ställt mig upp och stod där ute i kylan. Så jag gick hem, det var kallt men rätt så mysigt att bara gå ute i kylan och lyssna på en massa rolig musik hehe.

Mamma är inte hemma utan är och jobbar så jag är heeelt ensam hemma, rätt så skönt faktiskt, men kommer bli tråkigt efter ett tag. Så om nån vill hitta på nåt ikväll så är det bara att säga till hehe.

Ska bli jätte skönt med lov, ellerhur? Ska sova hela dagarna bara ta det lugnt och såklart vara med lite kompisar.
Vad ska ni göra under lovet? :)


Haha datorn frös nyss och så stängde den ner mozilla så jag trodde jag skulle få skriva om hela inlägget, men som tur var så hade det sparats på nåt konstigt sätt.

Mira/Sofie tog en massa najsiga bilder idag i skolan, så får se om Mira Bira kommer in på msn ikväll och skickar dom.

Aja ska väl ta och göra nåt vettigt nu ni får ha det så bra :)

Sitter i skolan

Var för trött för och skriva ett till inlägg igår så vart inget.
Tog ett bad igår i ungefär 30 min sen så duschade jag i ungefär 15 min, haha i know jag är en miljöbov, men det måste man få vara när man har stressat ihjäl sig i skolan och på fritiden. Var iaf jätte skönt.


Just nu så sitter jag i skolan och skriver ett arbete om en kvinna som hålls i husarrest i Burma. Är klar med det, men ska se om jag hittar nå mer info om henne. Har iaf ingen lust att redovisa det inför klassen, men som sagt får se vad som händer.


Läste ut min bok "Kim Novak" igår, den var inte så bra .... Den hade kunnat vara bra, men det var den som sagt inte.


Haha, drabbades av världens skrattattacker idag på bussen. Mira you're craaaazy! Och dina puppy-ögon kommer inte funka på mig! Så det så! Haha.


Har ingen aning om vad jag ska göra idag, men blir väl typ att åka hem och sitta framför datorn eller nåt.

Oh well my friends, have a nice day.

Hejdå.

image45


Trött

Förlåt att jag inte har bloggat på länge ... :/ Den här veckan har varit så jobbig .. Har haft grymt mycket att göra + att jag har varit ovanligt trött .. Konstigt.

Är trött nu med och funderar på att antingen ta en tupplur eller ta ett bad och läsa lite ur boken som ska vara utläst tills imorgon, tror jag ska ta ett bad faktiskt.

Sophia följde med mig och köpa 2 dvd:er ifrån vårföreställningen i våras, de var rätt så dyra men det är det värt. Hehe förlåt Sopi att jag släpade ner dig på stan, men jag var också grymt trött och fick typ skavsår under fötterna.. Usch, usch.

Vad skönt att man är ledig hela nästa vecka, behöver verkligen ta det lite lugnt nu.
På måndag så ska jag och några andra från dansen gå och se "Våroffer". De som är med i föreställningen var på Boland och visade upp lite ur dansen, dom var jätte duktiga och jag ser fram emot att se hela föreställningen på måndag, men får se om jag går 13 eller senare på kvällen.
Sen så pratade jag och Mira om att gå på bio och se hairspray, vi kanske även frågar Kumiko om hon vill följa med.
Sen så ska jag även sitta och vänta på att Sophia ska ringa mig så att vi kan hitta på nånting med Jonas (Sophia's kille) och John (Jonas kompis), får se vad det blir hehe.
I helgen så får jag se vad jag gör, hade kanske tänkt göra en sak, men får se om det blir så.

Vart ett väldigt tråkigt inlägg, men det är för att jag är så himla trött ... Ska nog iväg och bada nu. Kanske skriver ett till inlägg ikväll, ett lite roligare isf hehe.

Ja just det skolkatalogen kom idag, var jätte kul att se nästan alla sina vänner i den + folk man inte hade sett på väldigt länge/chattat med.

Jaaa! Jag ska iväg nu haha ha en bra kväll byebye sötisar.

Dålig skolsköterska

Sov verkligen urdåligt inatt ... Tror inte jag sov särskilt mycket för jag minns att jag låg och vred på mig under hela natten. Efter att ha legat där ett rätt så bra tag så kollade jag på klockan igen och då var den 6.11 så jag beslutade mig för att gå upp och sätta mig vid datorn ett tag, det brukar faktiskt hjälpa när jag inte kan sova, hoppas jag inte börjar få sömnproblem igen.. Har haft det ett par gånger och en gång så vart det så illa att jag vart tvungen att ta piller för och somna.
Aja efter ungefär en halvtimme så la jag mig i sängen igen och kollade på Dr.Phil, hehe thank god for him. Så jag låg och vilade i sängen ett rätt så bra tag ända tills jag gick upp och började göra mig iordning.
Hittade faktiskt två par byxor som jag aldrig har använt förut, det ena paret var alldeles för stora (men det kan man ju fixa med ett skärp) och dom andra passade  helt ok så jag valde dom.
Sen så gick jag iväg till bussen och gissa hur lång tid det tog att gå dit? Ca. 10 minuter! Jag hade rätt så ont i benet så jag kunde inte gå så snabbt, men vanligtvis så brukar det ta runt 6-7 min att gå så jag vart lite chockad.
Var även till skolsköterskan idag. Sorry, men hon var inte särskilt bra ... Fick inget svar på vad det var som var fel på benet utan fick bara rådet att gå till mina danslärare och fråga dom vad jag kunde göra eftersom att dom säkert visste mer om ben-problem än henne.
Aja ska iaf fortsätta kolla på prison break nu, ha en bra kväll :)

God natt

Haha vet att jag skrev att jag skulle sluta blogga för idag i det förra inlägget, men måste ju få säga god natt riktigt ordentligt till mina söta små läsare right ? :D

Så från mig till er en riktigt god natt (haha) sov gott och dröm söta drömmar om små .. fluffiga får haha :P

Kram :) <3


image42 Lite söt va ? ;)

Sockerkladdkaka

Du har hört talas om kanelbullar, du har hört talas om prinsesstårtor, du kanske även har hört talas om kladdkakor? Men jag slår vad om att du aldrig har hört talas om ....


SOCKERKLADDKAKA! Det är en blandning av en kladdkaka och en sockerkaka :D

Haha ni kanske undrar hur jag fick denna galna idé? Jo det var såhär att jag var på bakhumör + att jag var sugen på kladdkaka MEN vi hade inge kakao hemma, så jag gjorde kakan enligt kladdkakasreceptet fast utan kakao + lite honung istället för så mycket socker och voila sockerkladdkaka.

Ni kanske även undrar vem som kom på namnet? Ja, vem annars än So-pi-pi!

image41

Jag vet, den vart lite bränd, men det smakade inte så mycket bränt.

Ska nog sluta blogga för idag, god natt sov gott :)

I'm still in pain

Som rubriken lyder så har jag fortfarande ont ... Har haft på den "magiska" gelen för andra gången idag, ska ha på den en gång till ikväll så får jag se om jag är bättre i benet imorgon ... Får hoppas det.

Whoop, som det verkar nu så ska jag få hela mitt studiebidrag (hade skrivit barnbidrag först haha, det var tider det när man fick barnbidrag istället för studiebidrag, where did the time go?) överfört till mitt bankkonto. Ja just det, har inte berättat att jag har öppnat ett bankkonot.
Aja för ungefär 2 veckor sen så var jag och mamma ner till banken (nämner inga namn) och öppnade ett konto åt mig haha jag vet att jag var väldigt efter med att få ett konto, men bättre sent än aldrig right? Och idag så frågade jag min mamma om jag skulle få hela studiebidraget överfört till konotot eller om jag bara skulle få typ 300 och hon sa att jag kunde få hela, men får se om jag får hela varenda månad. För mig spelar det inte så stor roll med tanke på att jag inte behöver så mycket pengar ... Får se, kanske öppnar ett sparkonto, det är väl bra och ha?
Gissa om jag känner mig "vuxen" och "rik" nu ? Hehe har alltid fått en hundralapp lite då och då när jag har behövt det så det känns rätt så stort och få ett bankkonot ...

Aja nog om en massa olika konton. Har hittat Ämma's VÄLDIGT försenade födelsedagspresent som hon måste få nu inom den snaraste framtiden, FÖRLÅT ÄMMA DU SKA FÅ DIN PRESENT!!

Btw, går det nån bra film på tv ikväll?

Byebye, ska fortsätta tråka nu ;)

Dröm

Kom precis på vad jag drömde inatt .. Kom på det när jag såg en bild på havsvatten hehe.

Jag drömde att jag och So-pi-pi befann oss under havet och att vi tittade upp mot vattenytan och så plötsligt så vart hela vattenytan helt svart sen så plötsligt så vart det jätte fint "väder" ovanför vattenytan fast efter ungefär 5 sek så vart det helt svart igen så tillslut så simmade So-pi-pi upp till vattenytan och sen när hon kom ner så berättade hon (fråga mig inte hur hon kunde prata under vattnet, men hon gjorde iaf haha) att vi befann oss i en "vattenorkan" så det var två olika väder som cirkulerade över oss. Hahaa jätte konstig dröm.

image40

Aj :/ HELP!

Usch, den här dagen börjar dåligt :/
Vaknade och upptäckte att jag fortfarande  hade ont i halsen och att jag har ännu ondare i vaden :( Blä .. ska fortsätta ha på den där gelen och gå till sjuksköterskan imorgon om det inte har blivit bättre ... Undra hur jag ska göra imorgon på danserna? På morgonen har vi modernt sen så på kvällen har jag balett och på båda så hoppar man rätt så mycket .. Vill inte missa nån av dom ... Fast kan faktiskt tänka mig att vara med på modernt och strunta i alla hoppen  och sen på kvällen strunta i baletten (om nu inte skolsköterskan har sagt att det går bra att dansa, då går jag ju!) och ta igen den lektionen på nybörjarnivån eller nåt ..

Haha finns det ingen dansare som läser min blogg som kan ge mig råd ? Eller någon annan som tränar nåt med mycket hopp och som också brukar få problem med vaderna/benen?

Upptäckte precis att nästan alla löv har ramlat av träden här utanför, vintern kommer nog snart.

Det var allt för nu (den meningen lät konstig), men jag kommer säkert blogga lite mer under dagen.

Ha en bra dag och thank you come again! :D


Fjantigt ?

Hade skrivit ett lite halvlångt inlägg om mina känslor för en person, men jag tänkte efter och kom fram till att det säkert var bättre och inte publicera det med tanke på att jag måste komma över honom helt och hållet och att jag betyder ungefär lika mycket som en använd tampong för honom .. hehe jag vet dålig humor ...

Äh måste sluta fjanta mig och måste framförallt sluta vara så pessimistisk mot honom, hade kände inte som jag, so what? Finns fler där ute i världen, men det var nåt speciellt med honom


Gaah, ge mig minnesförlust jag vill glömma vissa saker och vissa människor ... :/ Aja gjort är gjort, är upp till mig att skapa en bättre framtid som jag kan vara stolt över.


Tror jag ska gå och sova nu snart ... Hoppas alla har haft en bra dag :) God natt stor kram på alla .. :)

Close .. real close

Satt och tog en massa onödiga "titta-på-minga-ögon/läppar" bilder nyss. Fast det var inte meningen att det skulle bli fjortis bilder där man bara måste bevisa att man har långa ögonfransar, jag försökte fånga ögat och alla detaljer i ögat, är lite svårt när man inte har världens bästa super kamera but i love it anyways.

Här kommer några av bilderna, enjoy :)



Notera att jag har tappat den lilla stenen på även det här nässmycket .. fr.o.m. nu så tänker jag bojkotta "Glitter's" piercingar





image39

The salmon dance

Den här låten/videon är så himla grym! Enjoy ;)





Hello Boys and girls, my name is FatLip
and this is my friend Sammy the Salmon

''1 - 2''

Today, we're going to teach you some fun facts about Salmon,
And a brand new dance.

Let me introduce to you a brand new dance
I know you're gonna love it if you give it one chance
It's not complicated, it's not too hard
You don't even have to be a hip hop star

See anyone can do it, all you need is style
Listen up peep gang (?) I'm a show you how
Put your hands to the side, as silly AS SILLY AS IT SEEMs
And shake your body like a salmon floatin' up stream!

I'll float up stream
(you know how we do it, you know how we do it)
Again

*All my peeps spend part of their life in fresh water*
*And part of their life in salt water*

Wow, very interesting

*We change round a couple of days after spawning*
*Then we DIE* (?)

When I first did the Salmon all the people just laughed
They looked around and stood like I was on crack
I heard somebody say out loud what the fuck is that
This nigga's dancin like a fish while he's doin' the snap

But the more I kept doing it the more they kept feelin' it
Tnd then I heard some bitches say yo that niggas killin' it
By the end of the night everyone was on my team
And the whole club was dancing like a salmon floatin' up stream!

I'll float up stream
(you know how we do it, you know how we do it)
again.

*Most of our friends find their home waters by their sense of smell*
*which is even more keen than that of a dog or a bear*

Wow.

*My family also rely on ocean currents, tides*
*The gravitational pull of the moon*

The moon? Fish pay attention to the moon? Wow.

*Did you know?*

What?

*That I could go to Japan, and back.*

You're kidding me. Amazing. Jeez.

*Polluted water can kill both baby salmon, that are developing*
*and the adult salmon, that are on their way to spawn.*

Wow what a shame, what a shame
Huh?
Woah.
Wow. Hey kids, hey give it up for Sammy the Salmon and his amazing salmon dance.
Huh? Whadda ya say?
Who's Hungry?


Kopierade texten från en sida så förlåt om det kanske ser lite konstigt ut då och då (lyssnade igenom låten samtidigt som jag läste igenom texten så det är inte så "stora" fel på den)

Galna änder

Åkte ner på stan idag och träffade Markus. Vi gick runt i hela stan och letade efter en mössa åt honom. Medans vi gick runt på stan så träffade vi på Ämma, hon skulle träffa Lina (tror jag) som går i hennes klass. Efter det så fortsatte vi gå runt lite på stan, sen så gick vi mot svandammen och satte oss där. Det var två galna änder där som jagade varandra, det såg jätte roligt ut, ja att dom jaga varandra inte att bli jagad hehe. Efter det så gick vi in till stan igen och då bestämde Markus sig för att käka på Max, jag som bara hade 18 kronor köpte ingenting och ville inte att han skulle bjuda mig på nåt heller haha. Efter det så åkte jag hem och gjorde (suprise suprise) mat! Haha idag så vart det korv stroganoff, testade ett recept jag hade hittat på nån hemsida, den vart helt ok fast rätt så stark + att jag hade i lite ketchup för att få den lite sötare, bara korv stroganoff som får vara lite söt ingen annan mat!

Orkar inte riktigt blogga idag ... sov rätt så lite, så funderar på och ta en tupplur, men får se.

Här så kommer det lite bilder :)

  MASSOR av änder
Min korv stroganoff

image34

Markus ;)


Ha det bra :)


Hey there Delilah

Var ute för några dagar sen och lyssnade på musik (hörlurar ofc haha) så kom jag till Plain White T's låt "Hey there Delilah" och det var nästan som om hela världen lystes upp inför mina ögon. Alla löv såg mycket vackrare ut och jag njöt verkligen av att titta på allt runtomkring mig mendas jag lyssnade på en jätte bra låt som fick mig att slappna av.
Så mitt tips till dig är att lyssna på den här underbara låten när du är ute.
Eller så kanske du har någon annan bra låt som man kan lyssna på under någon annan årstid ? Bara och tipsa på :) (Haha jag vet att jag skriver lite konstigt men somnade runt 3 och vaknade 10 så är liiiite trött haha)





Ha en bra dag kram på alla :)

Ångest my ass!

Man tackar så hemskt mycket för hjälpen med linnet (se inlägg här under). Aja var iaf en person som skrev att linnet var fint och det räckte för mig, I'm keeping it.

Usch, nu så börjar det låta som om det här kommer bli en modeblogg, men det ska det inte. So dont y'all worry!

Till min besvikelse så har min hals inte blivit bättre (jag vaknade klockan 3 imorse av att jag hade ont i halsen och sen dess så har det blivit värre) utan sämre!
Min mamma köpte två olika sorters halstabletter åt mig idag (jag nämner inga namn, ingen smyreklam här inte. Fast jag har väl redan gjort det haha) så jag sitter och testar den andra sorten nu och jag tror faktiskt den funkar bättre, halleluljah!

Klockan 21 idag så kollade jag på "min bäste väns bröllop" på ettan, den var faktiskt rätt så bra. Har sett den en gång förut, tyckte den var helt ok då med.

Ja just det för alla (typ ingen) som undrar hur det gick med min korv stroganoff så måste jag tyvärr meddela  att det inte vart nåt idag. Mamma kom hem med nå inbakad kyckling grejsimojs som vi värmde i ugnen, så jag hann aldrig göra min korv stroganoff. Får se om jag hinner göra det imorgon, har ju en grej planerad tills imorgon.


Haha, vad mycket jag har bloggat idag. Är lite konstigt att jag inte har hamnat på den där listan över mest aktiva bloggare. Fast det är väl sånna som skriver ungefär 20 (korta) inlägg om dagen ... Jag däremot bloggar inte så mycket, förutom när jag är sjuk och har tråkigt.

Ingen som har något förslag på nå roliga online spel?
Aja ska iaf iväg nu och försöka hitta ett.
Ha en bra natt :)

Ska jag ?

SNÄLLA hjälp mig! Ska jag behålla linnet eller inte ?
Var jag som köpte den för mina egna pengar, så jag kommer inte få ångest av att ha slösat bort min mammas pengar om jag nu behåller den.

Ska jag behålla det?

SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA HJÄLP MIG!

image31

Sjuk

Som ni kanske har listat ut så är jag sjuk idag ..  Vaknade runt 3 av att jag hade lite ont i halsen, sen så när jag vaknade imorse så hade jag fortfarande lite ont så jag tänkte att det kanske vore smartare och stanna hemma så att man inte vart ännu sjukare och missade fler dagar i skolan. Tänkte på min stackars vad när jag kom fram till det beslutet, fick ju ont i Måndags på baletten och sen dess så har jag bara fortsatt och hoppa en massa så det vart bara värre och värre, men nu så har jag haft på nån salva som ska hjälpa och tagit det lugnt så jag hoppas att det ska bli bätrre :)


Mamma gick iväg och handlade för en stund sen, jag bad henne och köpa korv (nu blir du allt glad va, Ämma?;)) så att jag kunde göra korv stroganoff, MUMS! Får se om mamma köper kyckling/"ko" korv, för hon gillar inte griskött. Nope vi är inte muslimer, hon tycker bara att det smakar konstigt, men hon smakade däremot en prinskorv för några år sen på julafton och den tyckte hon faktiskt var god, whoop!


Whoop, såg precis att KoRn ska komma till Sverige. Skulle vara kul att se dom, men får se. Några som jag verkligen skulle vilja se igen är SlipKnoT. När de kom till Sthlm för typ 3-4 år sen så hade jag precis börjat lyssna på deras musik så jag minns inte så mycket från deras/Slayer's konsert, men om de skulle komma tillbaks nu så skulle jag nog ha mycket roligare. Någon som vet om SlipKnoT ska ut på turne snart ?


Bah, har tråkigt ... Vid såna hära tillfällen så önskar man verkligen att man inte hade käftat emot brorsan så att han hade tagit tillbaks sitt Super Nintendo. GE MIG ETT TV-SPEL SÅ JAG HAR NÅGONTING ATT ROA MIG MED! haha

That's all from me, for now. Ha en bra dag :)

Super nintendo
Mumsig korv stroganoff

image30 

STOPPA VÅLDET

Till minne av John Hron

image26

image27

Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.


Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.



KOPIERA OCH SÄTT IN PÅ DIN BLOGG, VISA ATT DU BRYR DIG!
STOPPA VÅLDET!!

Kiwi

Hello

Vet att jag inte har skrivit på länge, men ska försöka skriva lite mer nu (får se hur det går .. oO)

I Lördags så var jag,Otto,Elin och Linnea på experience. Vi kom dit 19.30 (!!!) och var tvugna att stå där ända tills (ramla inte av stolen nu) 21.30 !! SKANDAL! De skulle börja släppa in folk 21.00 (jag var en av de första i kön, det du ;)) men såklart så hade de problem med ljudet eller vad det nu än var.

 När vi väl kom in så hade de fortfarande inte fixat det stora dansgolvet så vi fick gå runt där i en timme till innan de öppnade dörrarna till det stora dansgolvet.
När vi väl kom in så trängdes alla jätte mycket och man kände sig verkligen såhär liten |_| sen plötsligt så kände jag att någon tog mig på höften så jag vände mig om och såg att det var en kille som stod bakom mig och försökte dansa med mig (när jag säger försökte så menar jag verkligen det, han stod mest och rörde på skrevet fram och tillbaks mot min rumpa oO YUCK!) så jag skrek "MEH!" på honom och vände mig om haha då försvann han. Tråkigt nog så var vi tvugna att åka en timme senare, jag försökte få tag på Mira men hon måste ha varit upptagen med sitt dansande för hon svarade inte när jag ringde. Aja jag tyckte iaf att festen var rolig, men trist att vi inte kunde stanna längre, får se om jag går igen nästa år, isf så ska jag nog ta och gå med jätte många så att om typ 3 måste gå så kan man ändå stanna med minst 5 stycken till.
  Innan festen

Köpte även ett jätte dyrt linne till den där festen (kostade 249), men det ska jag lämna tillbaks för jag lär nog inte använda det igen, även fast det är jätte fint.
Mitt fin fina linne (ursäkta den lila sport bh:n)

Sen dess så har jag bara varit i skolan en massa,dansat och gjort läxor. Jag som trodde man skulle få ta det lite lugnt med läxor och sånt om man valde att gå estet, men icke sa nicke MASSOR av läxor blir det istället haha.
Just det, har även gjort illa vaden på något konstigt sätt.. Har väl säkert hoppat och landat konstigt. Måste verkligen ta det lugnt (har ingen dans förrens på Måndag så ska ta det lugnt hela helgen) så att jag inte förstör vaden permament.

Som ni kanske vet så har många en "dagens" grej och jag tänkte att jag skulle testa på det, iaf idag får se om jag fortsätter med det senare med (fast det tror jag inte, är så lat haha).

Så dagens ääääääääär....

GUL KIWI! Om ni inte har ätit denna lilla charmiga frukt så gör det nu! Det är min favoritfrukt för tillfället, enjoy!
image23

Kanske skriver ett till inlägg lite senare ikväll och lägger in lite bilder (har ju bilddagbok så ni kan ju kolla där med om ni vill), blir ju så mycket bilder om man ska ha alla i samma inlägg.

Sfsa Sfsa

Tu-de-luu alla söta små människor :)

Idag har alla ettor temadag (ettorna på gymnasiet ;)) på celsius (där sötis So-pi-pi går) så det blir och ta 7:an idag och inte 18 som jag vanligtvis brukar göra. Uff måste gå om 4 minuter så kommer inte bli ett så särskilt långt inlägg (lät den där meningen rätt ?).

Har märkt att dansen har börjat påverka mig rejält nu (inte för att den inte har gjort det förut också) är glad nästan varje dag,känner mig redo att börja dansa varsomhelst typ (ja det var några av de bra sakerna .. till de dåliga sakerna nu), har börjat få lite ont i knäna (för mycket hopp måste ta det lugnt med hoppen), har nästan alltid träningsvärk nånstans ... ja det var väl typ det enda dåliga jag kunde komma på med det .. och som ni ser så vinner majoriteten så jag lär inte sluta med dans inom den närmaste framtiden ;)

Uh-oh måste gå nu så jag inte missar bussen

Ha det bra alla små ... OSTAR! :D haha

Tråkhelg

Gaaah .. jag hatar busschaufförer som åker för tidigt nu så tänker väl säkert majoriteten att det är MIN klocka som går efter men det gör den inte för om jag t.ex. ska ta bussen 9.30 så åker alla busschaufförer mellan 9.30-9.31 så nej det är inget fel på min klocka...
Just det har glömt och berätta varför jag är irriterad på busschaufförer som åker för tidigt, jo det var såhär att i Fredags så gick jag upp 6.15 för och hinna duscha och allt sen så vid 7.15 så började jag gå mot busshållplatsen och jag tänkte att "ja jag har tid" så jag gick rätt så segt sen så kom jag nästan fram till busshållplatsen och då såg jag att bussen precis åkte så jag kollade på klockan och min klocka var 7.29 .. och jag hade bara behövt ca 30 sek för att hinna fram till busshållplatsen så det var därför jag vart så irriterad över just den där lilla ynkliga minuten, så jag vart tvungen och gå till busshållplatsen vid min gamla skit skola och så fort jag gick förbi den där jävla bajs skolan så fick jag tårar i ögonen och kände mig as deppad .. jag hade lovat mig själv att alltid vara i tid till bussen och aldrig mer behöva gå förbi den där jävla skolan ...
Aja resten av dagen vart iaf bra, hade SO prov precis när vi började och det kändes som om det gick bra jag svarade på alla frågor förutom en typ vad rättsäkerhet betyder, kommer fortfarande inte på det haha.

Min helg har varit grymt tråkig ... eller ja inte hela dagen igår för Sophia och Jonas kom hit och var här i typ en timme det var dagens höjdpunkt haha.
Ringde Sophia idag så vi får se om vi ses nånting senare ikväll, hon skulle hälsa på hos din bror och brorson. Tills dess så får jag sitta här och ha tråkigt hehe.

Åh, nästa Lördag så är det fest! Fan vad jag längtar haha har inte varit på en riktig fest på evigheter ju. Får hoppas att det blir kul bara.

Ska iväg och ha tråkigt nu ha det bra lämna gärna en kommentar så jag har något och underhålla mig med ;)

Sorry

Tyvärr så kan inte såna som inte är inloggade kolla på min bilddagbok längre. Vart så för att en jobbig tjej inte kunde sluta titta på mina bilder (jag vet att bilddagboken är till för att folk ska kolla på ens bilder) och hon svarade inte på det jag skrev till henne och enda anledning till att hon besökte min bilddagbok är (tror jag, iaf till 99%) att jag snackar med en person som hon också snackar med och jag tror att hon är dödskär i honom och inte vill att jag ska stjäla honom "ifrån" henne. Du tjejen om du läser det här ska du veta att det aldrig kommer hända så sluta vara omogen + att du bor typ .. ja vem vet men inte här iaf och han bor här så ta och hitta en kille som bor i din stad ... Loser.

Aja måste gå och borsta tänderna nu och börja gå mot bussen hoppas alla får en bra dag :)

STOOOOOOOOOR KRAM! xD

I skolan

Sitter i skolan just nu och har datorkunskap, ska ha matte efter det här blää!

Gårdagen vart helt okej. Inte speciell på något sätt... tror jag iaf.

Är verkligen jätte trött, vill bara hem och sova .. *gäsp*

Efter skolan så har jag och mamma en tid att passa 16, hoppas jag hinner dit i tid för jag slutar 15.40 .. men det borde jag nog.

Har även dans ikväll .. Jazz ... Ser fram emot det.

Haha nån i klassen håller på och kollar på nåt videoklipp på youtube på en liten unge som sjunger "like a virgin" haha dagens underhållning. (Det var Tobias)

Ska nog ta och kolla min mejl som Kumiko här bredvid gör just nu ..

Kanske skriver mer ikväll eller imorgon eller någon annan dag.
Ha det bra :)


Hmm...

Känner på mig att det här kommer bli en speciell dag ... Får se om den blir speciell på ett bra sätt, eller dåligt.
Börjar med dans sen så tror jag att vi skulle gå ner på stan och göra nåt där ... sen efter det så blir det matteprov :/ Usch ...
Aja har iaf dans sen på kvällen igen med Sophia :) Det är ju alltid kul ..
Sen efter det så måste jag göra en massa läxor, men så hopplös som jag är så kommer jag väl knappt göra nåt även fast jag vet att jag måste.

Hoppas det inte regnar idag för jag måste gå runt på stan efter skolan :/ Eller jag måste inte men lite onödigt och åka hem, komma hem runt 16.30 och sen åka runt 17.20 eller nåt .. Men eftersom att vi har matteprov så kanske vi får sluta tidigare.. Då åker jag hem, men om läraren ska va jobbig och hålla oss kvar så får jag väl gå runt på stan och ha tråkigt ...
Måste gå och göra mig iordning nu annars så lär jag väl missa bussen som går 9.50

Hoppas alla som läser det här får en bra dag ... kan skriva senare och berätta om det vart en bra dag eller en dålig dag .. jag gissar på en dålig dag .. men ska försöka och vara lite optimistisk :)

RSS 2.0