Ung mammor, mamma vet

Som jag skrev i det förra inlägget så hade jag och min mamma en liten diskussion om unga mammor idag när vi satt på bussen (vi pratade Spanska så jag tror inte någon annan förstod haha). Hon själv fick min bror när hon var 19, så hon vet ju hur det är + att hon fick honom i Chile och där är det mycket värre på alla möjliga sätt. Så unga mammor där har det verkligen inte lika bra som dom här i Sverige har det. Anledning till att min mamma inte gjorde abort är för att det är förbjudet i Chile, så hon hade mer eller mindre inget val när hon vart gravid. Tjejer här i Sverige har ett val.

Även fast jag inte är överförjust i barn så kan jag mycket väl förstå varför så många väljer och behålla sitt/sina barn, men den här delen av mig som inte har barn/har haft barn (på något sätt) tänker ju att man måste tänka långsiktigt och att man  absolut inte ska förvänta sig att ens föräldrar ska hjälpa en. Om man nu är 14 år och blir gravid och väljer att behålla barnet då tycker jag att man själv ska kunna stå för ALLA kostnader och inte vara beroende av någon. Hur ska man själv kunna bli mamma om man känner att man måste ha sin egen mamma där 24/7? Sen så är det ju en annan sak om ens föräldrar/andra som står en nära VILL hjälpa till, men att nästan "kräva" att andra ska hjälpa en för att man själv vill fortsätta gå i skolan och så det är helt fel.
Så när jag hör min mamma säga att man SKA vänta med och skaffa barn, då litar jag på henne till 100%. Hon har befunnit sig i den situationen så hon vet. Jag däremot tycker inte att man ska vänta alltför länge. Är ju inge kul för barnet och ha en mamma och en pappa i 60 års åldern när den själv är runt 10. Visst, många 60-åringar är säkert fulla av energi och så, men jag måste erkänna att när jag hör att någon har så gamla föräldrar då känner jag mig lite obekväm och vet inte riktigt vad jag ska säga. Fast det är väl upp till var och en.
Unga mammor har säkert mer energi och så, medan äldre kanske har mer tid (om de är pensionerade) och mer pengar.

Något annat som min mamma sa var att man absolut inte skulle skaffa barn om man själv inte mådde bra, för barn är inte ett litet lyckopiller som gör att du känner dig glad hela tiden. Du kommer att bli mer stressad, nästan aldrig få egentid, de flesta gillar inte och ta hand om andras barn så det kommer att bli sura på dig när du ber om deras hjälp ...
Jag håller med där, såna egoistiska människor som bara vill ha barn för att de själva inte har något syfte i livet ska inte skaffa barn. De ska ta itu med sina egna problem först.


Vad är din åsikt ?



bebisar är inte alltid såhär lugna och söta, remember that :P

Kommentarer
Postat av: Juntao

Sen när dom kommer upp i tonåren då bryter helvetet ut ;D hahaha

2008-10-11 @ 18:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0