Tåskor

Om lite mindre än ett halvår så planerar jag att börja med tåspets träning. Jag har inga planer på att bli en ballerina, men tåskor och tåspetstekniken har fascinerat mig väldigt länge. Det är jätte vackert när ballerinorna dansar på pointe istället för demi pointe. Vi ska ju även ha tåspetsträning i skolan, men jag vill ändå gå "extra lektioner".
Även fast det inte är världens största deal med att lära sig stå/dansa på tå så är jag skit nervös! Jag får nyhetsbrev från en kvinna i Australien som är specialist på dansares kroppar och så. Hon har skrivit en bok om hur man ska bli stark i ben/fötter/allt annat som behövs när man dansar på tå och hur man ska göra för att minska sina skador. Fast jag tror det har gjort mig ännu mera rädd, för på henne så låter det som om man måste vara jätte stark i benen och fötterna vilket jag inte är. Så jag är skit rädd över att jag inte kommer komma upp på tå, sen så har jag hört en massa skräckhistorier om alla blåsor man får och att tårna kan bli deformerade, ah! Fast jag tror inte det händer om man dansar på tå då och då.
Samtidigt så ser jag fram emot det jätte mycket! Under sommaren så har jag drömt att jag har dansat på tå 2 gånger, haha. I mina drömmar så gick det jätte bra, så jag får hoppas att det går lika bra i verkligheten.

De vackraste dansskorna som finns är tåskor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0